Voorbeelden layout


 Pagina met wat voorbeelden van layout

 

Bart de Ligt herdenking

Met pinksteren dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Nuenense predikant Bart de Ligt zijn beroemd geworden vredespreek hield. Dit felle pacifistische betoog was aanleiding voor de autoriteiten om hem uit de zuidelijke provincies te verbannen. 100 jaar na de spraakmakende preek van Bart de Ligt vindt in Nuenen in het kleine Van Goghkerkje een bijeenkomst plaats, waarin leven en werk van Bart de Ligt worden herdacht.

Vanwege de beperkte ruimte in de kerk vindt de bijeenkomst alleen voor genodigden plaats. Lees meer…

DeLigt1913-738x1024

Gezocht: cateringhulp bij toneelstuk in de Pastorietuin

pastorietuin     2015mei Al mijn zonen

Op 29, 30 en 31 mei spelen de Lindespelers het toneelstuk ‘Al mijn zonen’ van Arthur Miller, in de pastorietuin. Er is met de Lindespelers afgesproken dat de PGN voor de pauze-drankjes zorgt en de opbrengst daarvoor is dan ook voor de PGN. Daarom zijn we op zoek naar mensen die ons willen helpen bij de catering. De voorstellingen zijn op 29 en 30 mei ‘s avonds en op 31 mei ‘s middags.

Wie heeft er zin in een bijzondere ‘zomer’avond in de pastorietuin met een mooi toneelstuk en een gezellige ploeg cateraars?

Ook jongeren zijn van harte welkom om te helpen!

Opgeven kan bij Inge Huizing: scriba@pgn-nuenen.nl

Let op! In de nieuwsbrief staat per abuis donderdag genoemd als een van de speeldagen. De juiste dagen zijn echter vrijdag, zaterdag en zondag.


 

Solidariteitsmaaltijd 2015, een smakelijk succes!2015 03 27 solidariteitsmaaltijd PCN collage

Vrijdagavond 27 maart was er weer de Solidariteitsmaaltijd in het Plein college. Een jaarlijks feestelijk evenement georganiseerd door ZWO en MOV van de Nuenense kerken. De hele aula was in Keniaanse sferen. Centraal stond het project van Tom Hendriks en Elizabeth Ndiaga ter ondersteuning van talenten in Moi´s Bridge in Kenia. De jongeren van de Regenboog… meer lezen

 

Thema-avond met Bach goed bezocht

 

Op 25 maart was het zingen geblazen! Gerard Broeksteeg, dirigent van de Eindhovense Oratorium Vereniging was gevraagd om een avond te leiden, waarin passiemuziek van Bach zou worden ingestudeerd. Wel stelde hij als voorwaarde, dat er genoeg zangers en zangeressen zouden zijn. En die waren er!

20150325_201912_resized