Wat kunt u verwachten


kerkdienst

Wat mag u verwachten van een kerkdienst?

Een gastvrij huis, waarbij kindernevendienst voor kinderen in de basisschoolleeftijd & onregelmatig een jongerendienst die in de jeugdruimte wordt gehouden. Jongeren in de leeftijd van 12 – 16 jaar zijn daar van harte welkom.

We maken de diensten afwisselend van vorm, van grotendeels volgens een meer klassieke opzet van de liturgie, tot heel vrij met allerlei verschillende inbrengen van mensen of groepen.

In deze bijzondere tijd met de beperkingen die er zijn door het corona-virus zetten we in op mooie digitaal te volgen kerkdiensten die juist thuis qua beeld en geluid aantrekkelijk en inspirerend zijn om mee te maken.

Ook kennen we de zogenaamde ‘open (s)preekstoel’-diensten. Voor deze dienst worden kunstenaars, filosofen, wetenschappers of politici uitgenodigd de plek op de preekstoel in te nemen om vanuit hun werkveld en spiritualiteit hun visie te geven op een bijbeltekst.

Daarnaast werken we als PGN nauw samen met de plaatselijke katholieke parochie. Een aantal keer per jaar hebben we een gezamenlijke, oecumenische viering. Een voorbeeld daarvan is de feestelijk oecumenische dienst met Palmpasen.