Wie wij zijn


De Protestantse Gemeente Nuenen (PGN) is een open en gastvrije gemeente, waar iedereen zich thuis mag voelen en welkom mag weten. We hebben bijna 1100 leden in Nuenen en omstreken, die samen de PGN, de Protestantse Gemeente Nuenen vormen.

We zijn een gemeente die deel uitmaakt van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Elke zondag is er om 10.00 uur een dienst in ons kerkgebouw De Regenboog aan de Sportlaan 5 in Nuenen. De diensten worden doorgaans geleid door onze predikant Marlies Schulz en door onze kerkelijk werker Pieter Flach.

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd is er kindernevendienst. De jeugd vanaf 12 jaar heeft eens in de twee weken een eigen jongerenviering.

Niet alleen op zondag is de kerk open, maar ook op andere dagen. Zo is er elke donderdag een Open Huis, waar u bent uitgenodigd voor een kop koffie. U kunt komen en gaan tussen 10.00 en 12.00 uur.

De Regenboog is op veel dagen ook geopend voor gespreksavonden, filmavonden en vergaderingen. Zie voor deze activiteiten de pagina agenda of de activiteitenagenda in het kerkblad Rond de Kerk.

Natuurlijk staat de kerk ook open voor rouw- en trouwdiensten. Regelmatig zijn er diensten voor mensen die bij bepaalde momenten of gelegenheden willen stilstaan. Deze diensten kunnen worden gehouden in De Regenboog, maar ook in ons voormalige kerkgebouw, het van Goghkerkje aan de Papenvoort.

Onze gemeente heeft een protestantse begraafplaats aan de Broekdijk: ‘De Roosdoncken’.