Thema-avond met Bach


 

 

20150325_202022_resized 20150325_201912_resized

Op 25 maart was het zingen geblazen! Gerard Broeksteeg, dirigent van de Eindhovense Oratorium Vereniging was gevraagd om een avond te leiden, waarin passiemuziek van Bach zou worden ingestudeerd. Wel stelde hij als voorwaarde, dat er genoeg zangers en zangeressen zouden zijn. En die waren er! Leden van de EOV waren gevraagd, maar ook onze Nuenense koren waren benaderd: Marcando, Parochiekoor, Cantabile, Jubilate en Nuenens mannenkoor. Het werden tenslotte 170 deelnemers, ruim voldoende om een fijne zangavond te beleven.

Het was overduidelijk, dat Gerard Broeksteeg gewend is met grote koren te werken, maar vooral ook, dat hij heel veel in huis heeft op muzikaal terrein. Dat straalde hij aan alle kanten uit en liet dat ook horen, zowel met zijn stem als op de vleugel!

Het werden een zevental stukken, die werden doorgenomen. Ingestudeerd is iets te veel gezegd, want het tempo lag flink hoog! Niet gek dus, dat er nogal wat mensen waren, die het niet helemaal konden volgen. Dankzij de vele EOV-ers klonk het best aardig, maar vooral jammer voor de wat minder muzikale ‘goden’ dat ze dit niet konden volgen.

Suggestie voor een mogelijk volgende keer: neem wat minder muziek, geef wat meer aanwijzingen aan ‘leken-zangers’ (‘in welke notenbalk moet ik eigenlijk kijken?’) en zet de ‘kenners’ meer verspreid tussen de andere zangers.

Maar het was een avond met prachtige muziek. Met dank aan V&T, die dit initiatief heeft genomen.

Carel Haisma