Kom naar voren! 500 jaar protestantisme


Op zondag 22 oktober vindt in De Regenboog de voorstelling Kom naar voren! plaats, ter gelegenheid van de viering van 500 jaar Reformatie. Verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda presenteren bekende en minder bekende voorlieden van de Reformatie in een afwisselende, muzikale voorstelling.

In tekst en beeld, begeleid door de klanken van een accordeon, komen de historische personen tot leven. Historisch verantwoord gaat hier spannend samen met een actuele spits. Denk aan: Maarten Luther, Jan de Bakker uit Woerden, de Duitse vorst Philipp von Hessen, de gastvrije Menso Alting, de Bijbelgetrouwe Calvijn, de dappere Menno Simonszoon, de geleerde Arminius. En de meid van de pastoor in Borne. Kent u ze nog niet? Dan leert u ze kennen, wanneer ze naar voren komen en zich uitspreken!

Deze voorstelling wordt georganiseerd door de gezamenlijke Protestantse Gemeentes inPeel en Kempenland. Na afloop is er gelegenheid met elkaar een drankje te drinken en na te praten.

Kaartjes kosten € 6,21 (€ 5,00 kaartje + € 1,21 administratiekosten) en zijn online te bestellen. Ga daarvoor naar: http://www.pgn-nuenen.nl/500jaarreformatie en volg de betaalinstructie. U krijgt uw toegangskaartje vervolgens per e-mail toegestuurd. Dit kunt u uitprinten en meenemen naar de voorstelling.

Datum: zondag 22 oktober
Tijd: 15.00 uur
Plaats:​ Kerkelijk Centrum De Regenboog, Sportlaan 5, Nuenen
Info:​ Kerkelijk werker Pieter Flach
Tel.​ 040 – 284 2052