Tentoonstelling Quilts in De Regenboog


Op zaterdag 21 april is er een tentoonstelling van quilts in De Regenboog.

Al achttien jaar worden er door een groep dames in Nuenen quilts gemaakt voor tehuizen in Oost-Europa. Het is vrijwilligerswerk en het is de bedoeling om de door hen gemaakte quilts weg te geven aan goede doelen, vooral in Oost-Europa.

Om samen quilts te maken komt de groep ca. 8 keer per jaar op een zaterdag bij elkaar in de Regenboog in Nuenen. Deze Regenbooggroep wordt gecoördineerd door Geke Weerman. Per zaterdag naait ze met een groep van ca. 25 naaisters en quiltsters. De groep vindt het leuk om quilts te maken en ook om elkaar te ontmoeten.

Belangstelling? Iedereen is welkom om voor kortere of langere tijd mee te doen. Ook als er maandelijks wordt gequilt in de Regenboog mogen evt. belangstellenden de quiltsters op de vingers komen kijken!

Vorig jaar is er geen tentoonstelling geweest omdat er werd verbouwd in de Regenboog. Een hele verrassing zal het zijn hoe de nieuwe ruimte gebruikt kan worden voor de tentoonstelling.

Het resultaat van afgelopen seizoen mag er zijn: ca. 80 quilts voor éénpersoons bedden.
De quilts van de laatste twee jaar gaan na deze tentoonstelling direct op transport.
Ze worden dit jaar door Stichting Wereldhuis uit Eindhoven weggebracht naar Polen. Deze stichting heeft een stedencontact met Bialystok in Polen. Daar in een tehuis wordt gezorgd voor jongeren. Als die 18 jaar oud worden moeten ze het tehuis verlaten. Zij zullen dan een eigen quilt mee kunnen krijgen naar hun nieuwe woonplek.

Voordat de quilts vervoerd worden naar hun bestemming zullen ze bezichtigd kunnen worden door belangstellenden. Er is een tentoonstelling van de quilts op zaterdag 21 april 2018 in de Regenboog, Sportlaan 5, 5671 GR Nuenen van 12 tot 17 uur, entree €1 per persoon.

Er is veel te zien en ook te koop. Te koop? Ja, want de groep moet zelf ook materiaal voor de quilts kunnen kopen en er is geld nodig om een opslagruimte te kunnen huren.
De getoonde quilts zijn te koop. Er zijn daarnaast ook kussens, pannenlappen, tassen, speelgoed, wandquilts en andere kleine artikelen.

Na de tentoonstelling komt de groep op zaterdag 16 juni om 10 uur weer bij elkaar in de Regenboog om aan nieuwe quilts te werken. Die keer zullen veel kleine restlapjes verwerkt worden. Dus een scrappy-day.

Interesse om mee te doen met het project? Kom dan naar de tentoonstelling of neem contact op met Geke Weerman, geke.weerman@gmail.com, 040-283 7169.

Datum tentoonstelling: zaterdag 21 april 2018
Tijd: 12 tot 17 uur
Plaats: De Regenboog, Sportlaan 5, 5671 GR Nuenen
Entree: € 1