Solidariteitsmaaltijd uitgesteld


 

Zoals bekend hebben we de solidariteitsmaaltijd moeten annuleren. Een begrijpelijke en verstandige beslissing, maar natuurlijk ook heel verdrietig. De mensen in Lesbos hebben ons nog steeds heel hard nodig. In de week van 16 maart 2020 was het ook de bedoeling dat Anneke en Lianne Geerts daar gingen helpen. In Athene werd pas duidelijk dat dit niet ging lukken, omdat ook op Lesbos het corona virus was aangetroffen. Het virus kan de ramp alleen maar grote maken daar. Er leven daar 40.000 mensen dicht op elkaar. ZWO en MOV vinden het belangrijk om de ondersteuning door te zetten aan dit project. ZWO heeft alvast een flink bedrag overgemaakt dat we hiervoor gereserveerd hadden. Verder wordt de maaltijd UITgesteld. Dus zodra het kan staan Anneke, Lianne, MOV en ZWO klaar om de organisatie weer op te pakken en we hopen dan ook dat op dat moment zoveel mogelijk mensen zich aanmelden voor de maaltijd, zodat we daarna nog aanvullend een mooi bedrag kunnen overmaken. Los daarvan zijn donaties aan Because We Carry altijd welkom. Zie “Bank details” op www.becausewecarry.org/contact
Tot snel!

Deze keer steunen we dus Lianne en Anneke Geerts van onze eigen kerkelijke gemeente. Zij zijn erg actief en betrokken bij Because We Carry. Anneke en Lianne zijn al meerdere keren op Lesbos geweest om mee te draaien in het hulpteam om vluchtelingen op te vangen. Because We Carry helpt de bootvluchtelingen met behoeften die er op dat moment zijn. Een voorbeeld hiervan is de I Carry container bij het vluchtelingenkamp Moria. Hier krijgen hoogzwangere en net bevallen vrouwen de hulp die zij nodig hebben. Op Lesbos leven meer dan 45 verschillende culturen samen. Hierdoor zal ook deze avond een multiculturele invulling hebben.

Hopelijk kunnen we snel een nieuwe datum vastleggen.
Meer informatie: www.solidariteitsmaaltijd.nl


Een impressie van de maaltijd in 2019

De solidariteitsmaaltijd

De solidariteitsmaaltijd betekent gezellig samen eten voor een goed doel. Het goede doel is altijd een project dat vanuit Nuenen wordt gecoördineerd. Er wordt gekookt volgens recepten uit het project-land. Er is live muziek, informatie en er kan iets gekocht worden voor het goede doel. Tijdens de avond is er een korte presentatie met foto’s en film over het project. Door met veel vrijwilligers te werken, worden er zo weinig mogelijk kosten gemaakt. De gehele netto opbrengst is voor een kleinschalig project in een ontwikkelingsland. Daarbovenop komt een eenmalige gift van de ZWO. De solidariteitsmaaltijd wordt organiseert door de ZWO samen met de gelijksoortige werkgroep MOV van de Nuenense parochie.