Solidariteitsmaaltijd 2017


Vrijdagavond 7 april was het een drukte van belang in kerkelijk centrum de Regenboog. 160 mensen namen deel aan de Solidariteitsmaaltijd. De hele ruimte was in Ghanese sferen, met muzikale ondersteuning van de Eindhovense percussie groep Metisse. In de loop van de avond speelden ze bijna het dak er vanaf.

Centraal stond dit jaar het project van stichting Rising Stars van Jaap en Henny Matser. Zij waren net de dinsdag ervoor terug gekomen uit Ghana, waar zij verder bouwen aan een zorgboerderij voor kinderen met een verstandelijke beperking. Ze verwachten dat de boerderij in 2019 de omslag kan maken naar zelfvoorziening. Met de opbrengst van deze avond en een groot deel van Samen Verder collecte rondom Pasen in Nuenen gaan zij nu bouwen aan 3 grote kippen schuren.

De maaltijd bestond uit een typisch Ghanees gerecht: “Peanut butter soup with chicken and rice balls”. Voor het goede doel was de kookstudio van John Geven beschikbaar gesteld. Jaap en Henny hebben hun project toegelicht met een korte videofilm over de ontwikkeling van de zorgboerderij in de periode 2006 tot 2016 (www.rising-stars.nl). Tussendoor speelde Metisse opzwepende, west-Afrikaanse muziek; uiteindelijk deden de gasten mee met de percussie instrumenten van de groep.

De Solidariteitsmaaltijd is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door MOV en ZWO, de werkgroepen van de Nuenense kerken voor ontwikkelingssamenwerking. Meer informatie staan op www.solidariteitsmaaltijd.info. Er is ook een foto web album van van Petra van Laarhoven.

We hopen u volgend jaar (weer) te mogen begroeten!