Groeneters


Groeneters              

Pastinaak met aardappelpuree, warme wintersalade en knolselderijkoekjes. Deze week richt onze aandacht zich op seizoensgroente. Buiten schijnt de zon en tikt de thermometer 17 graden aan.

Waarom het beter is om seizoensgroente te eten, leest u in het nieuwe blog  van Corrie, op onze site https://groeneters.wixsite.com/vasten  Daar kunt u ook een kort filmpje vinden van een rondgang langs wat moestuinen. Rechtstreeks het filmpje zien klik hier. We zijn gaan kijken wat er op dit moment nog groeit.

Zondag, in de kerkdienst in de Regenboog, hoorden we voor het eerst het Vastenlied ‘Een zoektocht naar groenere waarden’. De tekst is gemaakt door het Schrijverscollectief van de Protestantse Gemeente Nuenen (Kees Huizing, Steven van Raalte, Paul Weijmans, Corry en Ronald Wolf). Maar liefst 7 coupletten en een refrein hebben ze ‘gedicht’, voor elke themaweek een couplet. Vervolgens is het geheel Coronaproef opgenomen en tot een bio-divers  geheel gebracht.  Het is gebaseerd op ‘Fanfare van Honger en Dorst’, muziek: Lieven Tavernier, arrangement: Paul Weijmans.

Het wordt gezongen door dit schrijverscollectief, aangevuld met Hester en Elise Wolf en begeleid door Paul Weijmans op de piano, Kees Huizing op mondharmonica en  Kees van Cappellen op de trekzak. We hopen dat u het lekker mee gaat zingen: klik hier.

Veel mensen vroegen ons of ze zich moesten aanmelden voor de Vastenactie ’40 dagen geen vlees’. Aanvankelijk was dat niet nodig, maar eigenlijk vinden we het toch wel erg leuk om een indruk te krijgen wie er mee doet en om welke reden. Dus.. aanmelden gráág: groeneters@onsnet.nu

Misschien wilt u dan meteen de volgende vragen beantwoorden:

  • Wat is de reden dat u mee doet?
  • Met hoeveel personen doet u mee?
  • Bevalt het tot nu toe?
  • At u vóór deze actie al vegetarisch?
  • En verder alles wat u met ons wilt delen….

Goede week gewenst en vleest niet.

Werkgroep Groene Kerk