Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theoscoop

26 november : 15:00

Theoscoop is het filmhuis van de PGN. Er worden films gedraaid van buiten het gewone bioscoopcircuit. Ze passen in het jaarthema, zetten aan tot nadenken of zijn gewoon geweldig mooi. We vertonen films zonder pauze. Vooraf is er inloop met koffie en thee, achteraf gelegenheid tot napraten onder het genot van een drankje. De film begint om 20:00 uur. Kosten: uw vrijwillige bijdrage, o.a. voor het aanschaffen van de films. De films zijn maandelijks op woensdagavond.

De laatste avond, 15 mei, beginnen we vroeg: om 18.00 uur, met een potluck. Een potluck is een gezamenlijke maaltijd waar-bij elke deelnemer eten meebrengt (graag zelf bereid… denk ook aan vegans en vegetariërs) en dat deelt met alle andere aanwezige gasten.

Komend jaar hebben we een experiment! Om ook mensen die liever ’s avonds de deur niet meer uitgaan tegemoet te komen starten wij met: Theoscoop op zondagmiddag: in de donkere maanden van het jaar, november en januari. We beginnen om 15 uur, met aansluitend een drankje.

Zondag 26 november 2023, 15:00 uur The Farewell
In 2013 wordt de oma van de Chinees-Amerikaanse filmmaker Lulu Wang gediagnosticeerd met terminale longkanker. Wang neemt aan dat de hele familie in China zal samenkomen om afscheid te nemen. Dat gebeurt ook maar niet zoals ze verwacht. Oma weet namelijk van niets en denkt dat iedereen bij elkaar komt om te vieren dat er een neef trouwt. Het nephuwelijk moet voorkomen dat oma argwaan krijgt.
Een aantal jaren later maakt Wang een ontroerend drama over dit dilemma en de botsing tussen Chinese en Amerikaanse culturele waardes.

Gegevens

Datum:
26 november
Tijd:
15:00

Locatie

De Regenboog
Sportlaan 5
Nuenen,Nederland
+ Google Maps