Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gesprekskring Geloof & Leven

10 april : 20:00 - 22:00

De Gesprekskring Geloof en Leven komt eens per maand bijeen op woensdagavond. We bespreken met elkaar onderwerpen die te maken hebben met ons geloof en ons leven. In de geanimeerde gesprekken blijken die twee dichter bij elkaar te liggen dan je op het eerste gehoor zou denken. Hoe wij geloven beïnvloedt de manier waarop wij in het leven staan. En andersom kleuren ons leven en onze wereld ook onze twijfels en ons geloven.

In de eerste helft van het werkjaar 2023 – 2024 houden we deze gesprekken aan de hand van het boek van Dirk de Wachter, Vertroostingen (Lannoo, Tielt 2022, ISBN 978 9401 489 614). In gewone woorden brengt deze psychiater en psychotherapeut ter sprake wat troost kan betekenen als je – net als hij – met een levensbedreigende ziekte wordt geconfronteerd. Hij is een bekende inleider die ook in enkele indrukwekken-de tv-interviews zijn persoonlijke verhaal deed. Velen vonden en vinden daar herkenning in. Voor het tweede deel van het werkjaar kiezen we in overleg een andere au-teur; we denken aan het boek van Henk Bakker over Jezus. Dat kreeg nogal goede besprekingen..

We rekenen erop dat u het boek Vertroostingen aanschaft, eventueel als E-boek. De bijeenkomsten van de Gesprekskring worden geleid door ds. Marlies Schulz en pastoraal werker em. Jos Deckers. Men hoeft zich niet voor het hele werkjaar vast te leggen: per keer kun je aangeven of je deelneemt.

Inlichtingen en aanmelden: ds. Marlies Schulz of Jos Deckers,  tel. 040 284 5855

Gegevens

Datum:
10 april
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

De Regenboog
Sportlaan 5
Nuenen,Nederland
+ Google Maps

Organisatoren

Marlies Schulz
Jos Deckers