Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

“Bijbellezen in het spoor van Israël”

4 maart : 14:00 - 16:00

De groep Bijbel lezen in het spoor van Israël komt reeds enige tijd in Nuenen bijeen. Nieuwe deelnemers kunnen gemakkelijk aansluiten en zijn van harte welkom.

Op elke bijeenkomst lezen we een deel uit de eerste vijf boeken van de bijbel (die ook de boeken van Mozes worden genoemd). In deze teksten gaat het over de kernvragen van ons bestaan zoals: waar komt het leven vandaan? Wat is de betekenis van goed en kwaad? De scheppingsverhalen komen ter sprake en de groei van Abraham als gelovige. Aan dat leerproces kunnen wij onze eigen levenservaringen koppelen. Zulke verhalen zijn als een spiegel voor ons eigen leven. We kunnen ze in gesprek brengen met onze eigen ervaringen.

Dit werkjaar zullen we teksten gebruiken uit het boek Genesis. Bij deze gedeeltes lezen we een kort stukje uit de profeten als commentaar, een psalm als lied en een toepasselijk stukje uit het evangelie. Zo maken we een inhoudelijke verbinding tussen heel uiteenlopende bijbeldelen.

In elke bespreking vindt men steeds twee thema’s: de bijbeltekst en de vertaalslag naar onze tijd. Als de tekst centraal staat: Wat staat er? Wat bedoelt de schrijver? Voor welke groep heeft hij geschreven? Welke lijnen liggen er naar andere bijbelteksten? In de tweede ronde gaat om het verstaan: wat zegt dit bijbelgedeelte mij of ons? Welke betekenis heeft het voor mijn leven? En voor mijn geloven?

Deze bijbelgroep wordt georganiseerd vanuit de catechese voor volwassenen van de Parochie Heilig Kruis. Ook leden van de Protestantse Gemeente Nuenen zijn van harte welkom.
De bijeenkomsten worden gehouden op maandagmiddag van 14.00 – 16.00 uur.

Begeleiding: pastoraal werker Jos Deckers

Gegevens

Datum:
4 maart
Tijd:
14:00 - 16:00

Locatie

Pastoraal Centrum
Park 55
Nuenen,Nederland
+ Google Maps

Organisator

Jos Deckers
Telefoon
040 284 5855
E-mail
j.deckers@onsnet.nu