Zondag koffie na de dienst


De kerkdienst van 29 maart gaat niet door, er is ook geen internetdienst, omdat de pastores verhinderd zijn. In Helmond gaat Pieter Flach voor. U kunt die dienst meebeleven via een videouitzending.

Al is De Regenboog dicht, we willen na de dienst toch koffie drinken met elkaar. Dat kan. U blijft gewoon thuis, maar we zijn verbonden in geest en internet. Om 11 uur morgenochtend (zomertijd!) starten we een Zoom videoconferentie. U bent uitgenodigd via onderstaande link.

Videoconferentie koffiedrinken na de dienst

Voor ongeduldige lezers: zie Samenvatting aan het eind.

U moet hiervoor een programma installeren op uw computer of telefoon. Computer heeft de voorkeur. Als u de link opent, krijgt u de gelegenheid het programma te installeren. U moet ook een account bij Zoom maken (Sign up). Als u dat gedaan hebt, kunt u opnieuw deze link klikken en komt u in de virtuele bijeenkomst. Het is handig om dat al eerder te doen. 

Om onderlinge gesprekken mogelijk te maken zijn er een paar koffiekamers (Zoom noemt die breakout rooms). Als u binnenkomt, krijgt u, misschien na een tijdje, een uitnodiging om de breakout room Entree te betreden (Join). Daar kunt u elkaar zien en horen en kunt u zelf een koffiekamer kiezen om met bepaalde mensen te praten. U kunt naar een andere kamer gaan door onder in beeld op Breakout rooms te klikken. U ziet dit alleen als u in een koffiekamer zit, zoals Entree. Voor zover we weten kunt u dit niet doen als u via een mobiele telefoon meedoet. Daarom raden we aan een laptop te gebruiken. 

Tips

 • Zet als u binnenkomt het chatwindow open. Het knopje Chat vindt u onderaan het scherm in een knoppenbalk die verschijnt als u de muis in het window beweegt. Daar kunt u berichten typen die iedereen ziet. Kan handig zijn als het geluid niet goed werkt, etc. We zetten daar ook mededelingen voor iedereen. 
 • Zet als u binnenkomt de video aan als u gezien wilt worden. Klik op Start video (links onder in het scherm, als u de muis beweegt). 
 • Kies Gallery view (rechtsboven op het scherm). U ziet dan een mozaïek van alle deelnemers in plaats van heel groot degene die praat en de rest klein.

Samenvatting

 1. Klik de link van de videoconferentie. U kunt dit nu al doen. 
 2. Installeer Zoom volgens de aanwijzingen. Maak een account. 
 3. Klik opnieuw op de link. 
 4. Klik op “Join by computer audio” als u die mogelijkheid krijgt.
 5. U komt in de videoconferentie.
  Wacht tot u de gelegenheid krijgt om de breakout room Entree te joinen.
 6. Zet de Chat open. 
 7. Join Entree. Kijk, luister, praat, drink.
 8. Wilt u naar een andere kamer? Klik op Breakout rooms (onderop het scherm, als u de muis beweegt.) 
 9. Klik op Join bij de kamer waar u mee wilt praten.

Tot morgen!
Pubcom – Hans Laros – Corrie Wolf