Theoscoop draait About time


Het werd weer tijd. Derde donderdag van de maand: Theoscoop! Lockdown of geen lockdown, we blijven draaien. Via het internet. Na de filmbeschrijving volgen aanwijzingen voor het bekijken.

About time is een Britse komedie uit 2013 van Richard Curtis. De 21-jarige Tim krijgt van zijn vader te horen dat de mannen in hun familie een bijzondere gave hebben: als ze in een donkere ruimte gaan staan, de vuisten ballen en een bepaalde herinnering boven halen, kunnen ze terugreizen in de tijd. Alleen reisjes naar gebeurtenissen in hun eigen leven zijn mogelijk. Maar wie zou die gave nou niet goed uitkomen? Een stomme opmerking teniet doen of juist iets wel doen, wat je spijtig genoeg eerst niet gedaan had… Heel handig! De gave komt Tim, nogal onhandig en verlegen, zeker goed van pas in het wat veraangenamen van zijn leven. Natuurlijk maakt het tijdreizen het leven geenszins simpeler en houdt het nare kanten van het leven ook niet buiten de deur.

Donderdag 16 april vanaf 20:00 staat de film hieronder klaar om te bekijken.

Vooraf, vanaf 19:45, kunnen we elkaar ontmoeten bij een kopje koffie (zelf zetten) via een Zoom koffievideoconferentie

Na afloop, vanaf 22:15,  is er gelegenheid tot napraten (zelfde conferentie als die van de koffie). De film duurt ongeveer 2 uur.

Informatie over videoconferenties.

U vindt de film op de filmpagina.