Online vergaderen


De PGN heeft een account verworven waarmee je online kunt vergaderen, videoconferencen, of hoe je dat noemt, met Zoom. Dit, betaalde, account heeft niet de beperking van 40 minuten en heeft nog een paar voordelen. Wie gebruik wil maken van deze mogelijkheid kan een mailtje sturen naar de Pubcom met vermelding van de datum en tijd van de vergadering en dan maakt zij voor u een vergaderlink aan.

Instructies voor gebruikers

Klik op de link van de vergadering. Als u het programma Zoom al geïnstalleerd hebt, komt u in de videoconferentie. Als u dat nog niet gedaan hebt, krijgt u de gelegenheid het programma te installeren. U moet ook een account bij Zoom maken (Sign up). Als u dat gedaan hebt, kunt u opnieuw deze link klikken en komt u in de videoconferentie. 

Dat is alles. Hieronder staan nog een paar tips en een stukje over hoe de koffiekamers werken. 

Tips

  • Sommige bedieningselementen worden pas zichtbaar als u met de muis over de window van het programma gaat of erin klikt. 
  • Zet als u binnenkomt het chatwindow open. Het knopje Chat vindt u onderaan het scherm in een knoppenbalk die verschijnt als u de muis in het window beweegt. Daar kunt u berichten typen die iedereen ziet. Kan handig zijn als het geluid niet goed werkt of tekst te laten zijn, bijvoorbeeld een link naar een webpagina. 
  • Zet als u binnenkomt de video aan als u gezien wilt worden. Klik op Start video (links onder in het scherm, als u de muis beweegt). 
  • Kies Gallery view (rechtsboven op het scherm). U ziet dan een mozaïek van alle deelnemers in plaats van heel groot degene die praat en de rest klein.

Koffiekamers of breakout rooms

De organisator van de conferentie kan breakout rooms maken. Daar kunt u met een kleiner groepje deelnemers overleggen. We noemen ze ook wel koffiekamers. Als u binnenkomt, krijgt u, misschien na een tijdje, een uitnodiging om naar een breakout room te gaan (Join). Als u dat doet komt u in zo’n koffiekamer en daarna kunt u zelf een koffiekamer kiezen om met bepaalde mensen te praten. U kunt naar een andere kamer gaan door onder in beeld op Breakout rooms te klikken. U ziet dit alleen als u in een koffiekamer zit. Voor zover we weten kunt u dit niet doen als u via een mobiele telefoon meedoet. Daarom raden we aan een laptop te gebruiken. 

De pubcom