Oecumenische thema-avond woensdag 24 februari: lezing ‘Visioenen van Jeroen Bosch’


jb-1

Jeroen Bosch is één van de meest invloedrijke Nederlandse schilders ooit. Door zijn letterlijk ‘fantastische’ figuren en onnavolgbare visioenen blijft hij intrigeren, met een hoogst origineel en wonderlijk oeuvre. In 2016, vijfhonderd jaar na zijn dood, komen veel van Bosch’ werken voor één keer terug naar Den Bosch, voor de unieke internationale overzichtstentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie, van 12 februari tot 8 mei in het Noordbrabants Museum.

jb-2

Tijdens de vierde oecumenische thema-avond in het kader van ons jaarthema ‘Leven van verwondering’ neemt dr. Charles Caspers, historicus en stafmedewerker van het Titus Brandsma Instituut, ons mee in de wondere wereld van Jeroen Bosch.

Caspers zal onder andere vertellen over het thema goed en kwaad in het werk van Bosch. Bosch was geïnspireerd door de Moderne Devotie, een spirituele beweging in de Middeleeuwen die terug wilde naar de oorspronkelijke boodschap van het evangelie. Hoe heeft deze spiritualiteit Jeroen Bosch beïnvloed, en wat kunnen wij ervan leren voor onze tijd?
En in het kader van het jaarthema van de Nuenense kerken, ‘Leven van verwondering’: kunnen ook wij onze fantasie de vrije loop laten als we verwonderd in het leven staan?

De avond vindt plaats op woensdag 24 februari in kerkelijk centrum De Regenboog. U bent vanaf 19:45 van harte welkom voor koffie of thee. De lezing begint om 20:15 en duurt tot uiterlijk 21.30. Toegangsprijs €3 of met een abonnement.

jb-3