Oecumenische reis naar het land van Bach en LutherKomend najaar, van 21 tot en met 28 september, willen de Protestantse Gemeente Nuenen, de Parochie Heilig Kruis en de Lutherse Gemeente Eindhoven een oecumenische reis maken naar Thüringen, het land van Bach en Luther. We deden dat al een keer in 2005, maar Bach en Luther zijn inspirerend genoeg om deze reis na tien jaar nog eens te herhalen.

In 2017 is het 500 jaar geleden dat Luther met zijn Reformatie begon en misstanden in de kerk publiekelijk aan de kaak stelde. Wat dreef hem daarbij en wat waren zijn idealen? Wat kunnen wij daarvan meenemen, na vijf eeuwen?

Bach was Lutheraan en heeft zijn geloof op onnavolgbare wijze in muziek verklankt. Hij blijft tot op de dag van vandaag velen inspireren. Die bronnen van inspiratie zoeken we ook voor ons eigen geloofsleven tijdens deze reis. Steden als Leipzig, Arnstadt, Eisenach en Wittenberg staan op het programma. Luther of Bach hebben daar gewoond en gewerkt. Bovendien bezoeken we dit keer de prachtig gerestaureerde stad Dresden.

Een uitgebreid programma vindt u hier of wordt u toegezonden. U kunt daarvoor een mailtje sturen aan c.schuur@onsnet.nu

Op woensdag 25 maart, van 19.30 – 20.00 uur (voorafgaande aan de oecumenische zangavond waarin Bach centraal staat!) zal nadere informatie over deze reis worden gegeven.

Christien Crouwel