Videoconferenties


Er zijn geen gezamenlijke activiteiten, de kerkdiensten kun je alleen via het internet beluisteren en soms ook bekijken. Al is De Regenboog dicht, we willen na de dienst toch koffie drinken met elkaar. Dat kan. U blijft gewoon thuis, maar we zijn verbonden in geest en internet. In de agenda vindt u voor de betreffende activiteit de link naar de videoconferentie.

Instructies

Klik op de link. Als u het programma Zoom al geïnstalleerd hebt, komt u in de videoconferentie. Als u dat nog niet gedaan hebt, krijgt u de gelegenheid het programma te installeren. U moet ook een account bij Zoom maken (Sign up). Als u dat gedaan hebt, kunt u opnieuw deze link klikken en komt u in de videoconferentie. 

Dat is alles. Hieronder staan nog een paar tips en een stukje over hoe de koffiekamers werken. 

Tips

 • Zet als u binnenkomt het chatwindow open. Het knopje Chat vindt u onderaan het scherm in een knoppenbalk die verschijnt als u de muis in het window beweegt. Daar kunt u berichten typen die iedereen ziet. Kan handig zijn als het geluid niet goed werkt, etc. We zetten daar ook mededelingen voor iedereen. 
 • Zet als u binnenkomt de video aan als u gezien wilt worden. Klik op Start video (links onder in het scherm, als u de muis beweegt). 
 • Kies Gallery view (rechtsboven op het scherm). U ziet dan een mozaïek van alle deelnemers in plaats van heel groot degene die praat en de rest klein.

Koffiekamers of breakout rooms

Om onderlinge gesprekken mogelijk te maken zijn er een paar koffiekamers (Zoom noemt die breakout rooms). Als u binnenkomt, krijgt u, misschien na een tijdje, een uitnodiging om de breakout room Entree te betreden (Join). Daar kunt u elkaar zien en horen en kunt u zelf een koffiekamer kiezen om met bepaalde mensen te praten. U kunt naar een andere kamer gaan door onder in beeld op Breakout rooms te klikken. U ziet dit alleen als u in een koffiekamer zit, zoals Entree. Voor zover we weten kunt u dit niet doen als u via een mobiele telefoon meedoet. Daarom raden we aan een laptop te gebruiken. 

Op een rijtje

 1. Klik de link van de videoconferentie. U kunt dit nu al doen. 
 2. Installeer Zoom volgens de aanwijzingen. Maak een account. 
 3. Klik opnieuw op de link. 
 4. Klik op “Join by computer audio” als u die mogelijkheid krijgt.
 5. U komt in de videoconferentie.
  Wacht tot u de gelegenheid krijgt om de breakout room Entree te joinen.
 6. Zet de Chat open. 
 7. Join Entree. Kijk, luister, praat, drink.
 8. Wilt u naar een andere kamer? Klik op Breakout rooms (onderop het scherm, als u de muis beweegt.) 
 9. Klik op Join bij de kamer waar u mee wilt praten.


Pubcom – Hans Laros – Corrie Wolf