Donderdag theoscoop: Portrait de la jeune fille en feu


Portrait de la jeune fille en feu is een film van regisseur Céline Sciamma uit 2019. Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde.

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse te schilderen. Maar Heloïse staat niet te springen om het huwelijk en is ook niet zo gediend van een portret. Marianne maakt het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

De film kreeg diverse prijzen, onder de andere de Queer Palm en de prijs voor het beste scenario op het festival van Cannes.

We vertonen deze film donderdag 21 januari online. We beginnen met een video-ontmoeting vanaf 19:45 uur. Gewoon om even elkaar te zien en het filmgevoel te krijgen. Om 20:00 uur kondigen we de film aan en kunt u gaan kijken, op uw eigen computer. Iets na 22 uur het nagesprek per video.

De links naar de film en de video-ontmoeting vindt u op de pagina Theoscoop Online.

Datum: 21 januari 2021
Tijd: 20:00 (19:45 video-koffie)
Plaats: bij u thuis
Links: Theoscoop Online