Oecumenische reis naar Polen 7-16 september 2020


Datum Informatieavond: 31 oktober 2019
Locatie informatieavond: kerkelijk centrum De Regenboog
Datum Oecumenische reis 7-16 september 2020

Inmiddels weer 2 jaar geleden zijn we met een aantal enthousiaste mensen met een oecumenische reis op bezoek geweest in Zuid-Engeland.
Het is nu tijd om aan de volgende reis te gaan denken.
In samenspraak met SRC is gekozen voor een 10-daagse busreis naar het zuiden van Polen.

We brengen een bezoek aan de bruisende stad Wroclaw, het oude Breslau, aan de rivier de Oder. In de buurt van Wroclaw bezoeken we twee vredeskerken in Swidnica en Jawor, de grootse houten religieuze gebouwen in Europa.

Na Wroclaw is er tijd voor Krakau, ‘het Florence van het Noorden’, met haar monumentale oude centrum, de voormalig Joodse wijk Kazimierz en de wijk Nowa Huta, het symbool van het Poolse verzet tegen het communisme.

Vanuit Krakau brengen we ook een bezoek aan Czestochowa, ‘het Lourdes van Polen’ met de icoon van de Moeder Gods met Kindje, de Zwarte Madonna.

Dat het niet allemaal pracht en praal is in dit gedeelte van Polen zal blijken bij het bezoek aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz dat als facultatief onderdeel is opgenomen in het reisprogramma.
Op de terugreis vanuit Krakau brengen we een bezoek aan de stad Görlitz, de mooiste stad van Duitsland, volgens velen.

Zowel op de heen- als de terugreis zullen we overnachten in Dresden.
Tijdens de reis zullen er momenten zijn van bezinning en zullen we met de groep vieringen verzorgen.

We hopen dat we uw belangstelling hebben gewekt en zien u graag op de informatieavond op 31 oktober 2019, aanvang 19.30 uur, in kerkelijk centrum De Regenboog in Nuenen. Vanaf dat moment is er gelegenheid om in te schrijven voor de bijzondere reis. De kosten zullen zo rond de € 1000 p.p. zijn, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Commissie Oecumenische Reizen