AMADEUS – Allerzielenconcert 2019


PROGRAMMA & UITVOERENDEN: Het is alweer 35 jaar geleden dat de
film Amadeus over het leven van Mozart de harten van miljoenen mensen in de hele wereld veroverde. Deze – met maar liefst 8 Oscars bekroonde –film is een ontroerend ‘in memoriam’ voor een van de grootste componisten uit onze geschiedenis. Reden genoeg om de minstens zo indrukwekkende muziek uit deze film op het programma te zetten van dit Allerzielenconcert ter nagedachtenis van de overledenen. Het programma volgt globaal de verhaallijn van de film met gedeelten uit de ouvertures van ‘die Entführung aus dem Serail’, ‘Don Giovanni’ en de pianoconcerten nr. 20 en 22.

Centraal in het concert staat een integrale uitvoering van het Requiem in een bijzondere combinatie van de bekende versie van Franz Xaver Süssmayr en de in 1987 gepubliceerde door Richard Maunder herziene versie. Het programma wordt besloten met de serene muziek uit de aftiteling van de film. Tot slot is er nog een ‘Eine kleine Verrassing’ als toegift …..

Projectkoor Lux Aeterna (waarvoor zich dit jaar maar liefst ruim 80 zangers en zangeressen hebben aangemeld), de vocale solisten Caroline Chamboné, Marjolein Aartsen, Maarten van den Hoven en Eric Ruis en pianist Mark van Nispen worden in dit programma begeleid door het Valkenswaards Kamerorkest.

FILM & CONCERT COMBINATIE: Trakteer u zelf op een Mozart-dag! Op vertoon van uw entreebewijs voor het concert kunt u GRATIS naar de film
Amadeus op zaterdagmiddag 9 november in de Regenboogkerk, Sportlaan 5 in Nuenen, aanvang 14.00, het einde wordt verwacht rond 17.30. Daarna kunt u eventueel een hapje eten in een van de vele gezellige restaurants in het centrum van Nuenen en aansluitend naar het concert in de H. Clemenskerk aan het Park. U kunt deze film uiteraard ook bezoeken als u een entreebewijs hebt voor het concert op zondag.

STICHTING CULTUUR OVERDAG NUENEN: In het kader van onze Allerzielenconcerten organiseert Stichting Cultuur Overdag Nuenen op woensdag 30 oktober een lezing door Cees Hollenberg en Tom Suters over het leven en de muziek van Mozart in cultureel centrum het Klooster aan het Park in Nuenen. De lezing begint om 14.30h en duurt tot ca. l6.00h. De entree bedraagt €10.

Eveneens in het Klooster wordt op donderdag 7 november om 10.30 de film
‘Nannerl, la soeur de Mozart’ over het leven van de zus van Mozart vertoond. De entree bedraagt €6,50. Kijk op www.cultuuroverdag.nl voor meer informatie.