Toelichting op enkele activiteiten in de 2e week van de Adventskalender

13 december: kerstkoekjes bakken en uitdelen
Onze echte bakker Harrie uit Gerwen komt met de kinderen van 6-12jaar om 13.30 uur koekjes bakken en versieren in Buurthuis Gastvrij van de Jo van Dijkhof te Nuenen. Om 15.30 uur worden de koekjes aan bewoners van de Jo van Dijkhof en aan buurtbewoners uitgedeeld tijdens een koffie uurtje. Voor het bakken moeten de kinderen zich inschrijven i.v.m. de planning bij www.actiefnuenen.nl
Voor het koffie-uurtje kunt u binnen lopen vanaf 15.30 uur

14 december: Proeverij van lekkere (kerst-)recepten, Parochiecentrum (naast de) Clemenskerk, Park 55 te Nuenen, begin 14.30 uur.
Wat moet u zich bij een proeverij voorstellen? U neemt zelf een op een A4tje geschreven (kerst-)recept van een gerecht dat u graag bereid. Helemaal mooi zal het zijn als u daarvan ook een kleine hoeveelheid (ongeveer een derde of een vierde van het recept) zelf mee kunt nemen, zodat u anderen een klein hapje daarvan kunt laten proeven. Zo maken wij met de verhalen die erbij horen een kleine proeverij. Alle recepten worden voor iedereen gekopieerd zodat elke deelnemer een bundel van nieuwe recepten mee naar huis kan nemen. Als u mee wilt doen kunt u zich opgeven bij mij: marlies.schulz@pgn-nuenen.nl .

16 december: Kerstmarkt van Oekraïense producten 16.00 - 18.00 uur
Voor de tweede keer mogen wij te gast zijn bij de mensen die uit Oekraïne hiernaartoe zijn gekomen in verband met de oorlog. Ze hebben een rijke traditie van kerstlekkernijen en handgemaakte producten. Afgelopen jaar was deze markt een bijzondere plek, om met elkaar te ontmoeten. U bent van harte welkom in de school aan de Vrouwkensakker en u kunt zich via een appje aanmelden bij Mirjam de Groot; 06-40654631.

Ds. Marlies Schulz

PGN-logo 2016
Email Marketing Powered by MailPoet