In het oog, in het hart

In Rond de kerk was al te lezen over: "In het oog, in het hart”, een ontmoetingsproject waaraan de ambtsgroep Pastoraat op dit moment werkt. Het is een manier om mensen die nieuwsgierig zijn naar wie andere mensen zijn, elkaar te laten ontmoeten en te laten kennismaken, of - als je elkaar toch al blijkt te kennen - dat verder te verdiepen.
Dat doen we door mensen met elkaar in contact te brengen voor in principe een eenmalige ontmoeting. Daar is geen thema of vraag aan verbonden, anders dan: Wie ben jij?

Als je het leuk vindt om daaraan mee te doen, krijg je ongeveer eens per twee maanden een bericht van de coördinator. Daarin word je dan aan iemand anders gekoppeld om elkaar te gaan ontmoeten. Dat kan zijn door op bezoek te gaan, of door iemand te ontvangen. Die rollen wisselen! Tenzij iemand echt aangegeven heeft dat bijvoorbeeld op bezoek gaan ingewikkeld is, maar iemand ontvangen wel kan.

Er zijn dus geen vaste koppels. De deelnemers rouleren en ontmoeten dus steeds andere mensen uit de gemeente, om elkaar (beter) te leren kennen. Het is voor alle leeftijden en dus zeker niet (alleen) voor ouderen. Nadat twee mensen aan elkaar gekoppeld zijn, maken ze een afspraak voor die ontmoeting, op een moment dat het hen beiden past. Dat is in principe eenmalig. Al kunnen mensen na een fijn gesprek natuurlijk besluiten samen meer af te spreken. Maar ze krijgen twee maanden later opnieuw een bericht voor een nieuwe ontmoeting met iemand anders.
De coördinator van het project verzamelt de namen en gegevens van mensen die mee willen doen en houdt ook bij wie aan wie gekoppeld is (geweest).

Juist het rouleren van de ontmoetingen spreekt ons als Ambtsgroep aan. Het gaat dus om nieuwsgierig zijn naar elkaar en naar elkaars verhalen, terwijl je van elkaar weet dat je allebei lid bent van dezelfde gemeente, maar elkaar soms maar zelden tegenkomt, omdat niet iedereen regelmatig naar de kerk gaat.

Voor dit project zoeken we dus mensen die mee willen doen. Maar we zoeken ook iemand die het (straks) wil coördineren. We beginnen gewoon met wie zich opgeeft. Dat kan bij vanaf nu bij Pieter Flach. En dan gaan binnenkort de eerste uitnodigingen voor ontmoetingen de deur uit.


Namens de ambtsgroep Pastoraat,
Pieter Flach
tel. 040-2842052
e-mail: kerkelijk-werker@pgn-nuenen.nl
PGN-logo 2016
Email Marketing Powered by MailPoet