Zondagmorgen Anders 21 april 2024 10.00 uur.

Thema "Wat is dan goed?” met Stevo Akkerman

Aanstaande zondag is er een bijzondere preek van de leek, verzorgd door Stevo Akkerman. Mocht u hem niet kennen, hij is journalist, schrijver en vaste columnist bij dagblad Trouw. Hij won diverse prijzen voor zijn werk.
"Wat is dan goed?” is de titel van een boek, door hem geschreven. Zondag gaan we op zoek naar het antwoord. Dat zal niet eenvoudig zijn, want het is best een moeilijke vraag. Wat niet goed is, lijkt makkelijker te bepalen.
Vroeger was je lid van een kerk, die de richting van je moreel kompas bepaalde. Of je liet je leiden door standpunten van politieke partijen of de overheid. Maar in deze tijd is dat niet meer voor iedereen vanzelfsprekend. Waarop baseren wij nu dan eigenlijk onze meningen over wat goed is?
Stevo Akkerman ging op zoek naar het antwoorden bij filosofen, theologen, psychologen en schrijvers. Ik kan u verklappen dat hij in het boek het antwoord niet heeft gevonden. Er is namelijk geen definitie van wat goed is. Juist daarom is het zo van belang om in gesprek te blijven.

Stevo Akkerman zal als ervaren spreker zijn zoektocht voortzetten naar het antwoord, losjes gebaseerd op de actualiteit, waarbij hij achterliggende dilemma’s op persoonlijk, religieus en maatschappelijke vlak meeneemt.
Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Van harte uitgenodigd aanstaande zondag om 10.00 uur, dus voor iedereen, jong, oud, kerkelijk of niet kerkelijk. Het belooft een zeer interessante lezing te worden.
Klik hier voor de poster.

Namens het Zondagmorgen Anders-team,

Marianne Smouter

PGN-logo 2016
Email Marketing Powered by MailPoet