Lezingen en gesprekken over 'bezielde mensen'

Vanaf 9 april: Lezingen en gesprekken over bezielde mensen.
Wie zijn dat: ‘bezielde mensen’? En wanneer en waardoor worden wij door hen geraakt? Voorgangers uit de regio (Helmond, Nuenen, Heeze en Asten-Someren) vertellen ieder over een man of vrouw, door wie zij op de één of andere manier geïnspireerd zijn geraakt door hun levenswijsheid.

9 april Marlies Schulz over Dirk de Wachter
De Vlaamse psychiater Dirk de Wachter heeft al velen geïnspireerd: in zijn boek ‘borderline times’ schetst hij waaraan onze samenleving vandaag lijdt. Kunnen wij nog omgaan met tegenslagen, met verdriet, met breuklijnen in onze levensloop? Afgelopen jaar heeft hij aan den lijve ervaren hoe het is om ziek en afhankelijk te zijn en hij stelt zich de vraag: ‘Als een mens in de miserie zit, wat helpt dan? Zijn antwoord: de aanwezigheid van de ander.

23 april Corine Beeuwkes-van Ede (uit Helmond) over Etty Hillesum
Esther (Etty) Hillesum (1914-1943), geboren in een Nederlands-Joodse familie, kreeg in 1981 bekendheid door de publicatie van een bloemlezing uit haar dagboek, 38 jaar nadat zij in Auschwitz werd vermoord.
In haar dagboek vertelt zij hoe zij ook in de hel van de concentratiekampen het geloof in de mens niet opgeeft. In ieder mens zit volgens haar ‘iets van God’. Juist dat ‘goddelijke’ probeert ze in ieder mens op te graven, hoe moeilijk dat soms ook is

14 mei Bernadette van Litsenburg (uit Someren) over Eugen Drewermann
Eugen Drewermann is katholiek theoloog en ook psychotherapeut. Hij is van mening dat de kritische bijbelwetenschap ons overstelpt met historische wetenswaardigheden die ons innerlijk niet raken.
Hier rijst uiteraard direct de vraag: hoe kunnen wij, die soms meer dan tweeduizend jaar later leven dan de auteurs van de bijbel, gelijktijdig worden met hen en met wat zij ons vertellen? Om deze benadering, zowel vanuit de theologie als vanuit de psychotherapie inspireert Drewermann mij al jaren.

21 mei Mirjam van Nie (uit Heeze) over Brené Brown
RAFELRANDEN
Hoe gaan wij om met de rafelranden van dit leven? Doen wij ons best die weg te poetsen, of laten we ze toe? Willen wij streven naar perfectie, of is dat nu eenmaal een onhaalbare kaart? Aan de hand van het boek van Brené Brown, "De moed van imperfectie", gaan we hierover in gesprek. Brené Brown is een Amerikaanse psychologe. Vanuit de psychologie legt zij verrassende verbindingen met geloven, en met bidden.

Deze bijeenkomsten vinden plaats om 20.00 uur in de Regenboog en kunnen onafhankelijk van elkaar bezocht worden.

PGN-logo 2016
Email Marketing Powered by MailPoet