Allerzielenconcerten met Franse en Duitse barok


U bent ook dit jaar weer van harte uitgenodigd voor de Allerzielenconcerten op zaterdagavond 4 november in de H. Clemenskerk, Park 53 in Nuenen en op zondagavond 5 november in de Emmaüskerk, Willem van Kesselstraat 2 in Eindhoven. Beide concerten beginnen om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur. Projectkoor Lux Aeterna en diverse solisten worden begeleid door het Valkenswaards Kamerorkest. De muzikale leiding is in handen van dirigent Tom Suters.

Op het programma staat het Te Deum in D van Charpentier. Velen zullen de prelude van het Te Deum herkennen als de begintune van de vroegere Eurovisie uitzendingen. De overige delen zijn vaak veel minder bekend dus een goede reden om het Te Deum eens in zijn geheel te komen beluisteren!
Verder worden de hymne 'Hor mein Bitten' van Mendelssohn uitgevoerd en drie van diens prachtige 'Choralkantaten' op de bekende koraalmelodieën: O Haupt voll Blut und Wunden, Wer nur der lieben Gott lasst walten en Verleih uns Frieden. Alhoewel strikt genomen geen muziek uit de Duitse barok, is het choral als vorm dat wel en is de grootmeester van de Duitse barok, Johann Sebastian Bach duidelijk te horen in de bewerkingen van diens grote bewonderaar Mendelssohn.

Informatie en kaarten

Kaarten kosten €18,50 en zijn on-line te bestellen via www.tomsuters.nl. Kaarten aan de kassa kosten €20. Op de website vindt u tevens enkele luisterfragmenten en een programmatoelichting.
PGN-logo 2016
Email Marketing Powered by MailPoet