Noodhulp collecte

Zondag 24 september a.s. houden de Diaconie en ZWO een noodhulp collecte ten behoeve van de slachtoffers in Marokko en Libië.

Ongekend hard troffen twee natuurrampen het noorden van Afrika: afgelopen weekend de aardbeving in Marokko en slechts een paar dagen later de allesverwoestende storm in Libië. In beide landen zijn steden en dorpen weggevaagd. De treurige teller staat op vele duizenden doden, gewonden en vermisten. Minstens zoveel mensen zijn hun huis kwijt, dakloos en ontheemd. De ontreddering en het verdriet zijn met geen pen te beschrijven.

Kerk in Actie helpt wereldwijd mensen in nood, zoals nu in Marokko en Libië. In Marokko werken we samen met twaalf protestantse kerken, onder andere in Marrakesh. Graag delen we hun oproep om bij te dragen aan noodhulp: voedselpakketten, medische hulp en onderdak. In het rampgebied in Libië helpt Kerk in Actie via een Deense humanitaire organisatie. Omdat de waterleidingen kapot zijn, is er dringend behoefte aan water. Maar ook hier zijn voedsel, kleding en bijvoorbeeld luiers nodig.

Uw bijdrage kan na de kerkdienst- bij de uitgang - gegeven worden maar ook op nummer NL03INGB0005166865 t.n.v. Diaconie PGN o.v.v. noodhulp Marokko Libië. De opbrengst van deze collecte zal door zowel Diaconie als ZWO verdubbeld worden met een maximum van resp. € 2.000 en € 1.000
Namens Diaconie/ZWO
Bart Verbeek
PGN-logo 2016
Email Marketing Powered by MailPoet