2021 Banner

Anders dan Anders dienst: Huub Oosterhuis – anders

Zondag 11 juni is er een bijzondere kerkdienst. Tijdens deze viering zal op bijzondere wijze stil worden gestaan bij het overlijden van Huub Oosterhuis op eerste Paasdag. De dichter-theoloog heeft mooie gedichten nagelaten.

In deze dienst zullen een aantal gedichten centraal staan. Niet alleen door voordracht maar ook door het zingen van enkele, die op muziek zijn gezet door Paul Weijmans.
Hierbij wordt er medewerking verleend door enkele solisten en een gelegenheidskoor. Het is voor hen een bijzondere voorbereiding geweest. In slechts 4 repetities hebben zij zich de muziek eigen gemaakt. Ook hebben we veel gesproken over het ‘hoe’ en het ‘waarom’.
Natuurlijk zijn de gebruikte melodieën, het zijn ook andere interpretaties van de gedichten van Oosterhuis.

Maar toch, de oorspronkelijke gedachten van Oosterhuis, de bekende uitvoeringspraktijk door koren en uitvoering van de liederen in het liedboeken staat vast en heeft zijn eigen kleur. Hoe mooi is het om zondag verrast te worden door deze ‘eigen wijze’?

Als u in de kerk aanwezig bent, krijgt u een uitgebreide orde van dienst waarin alle teksten en muziek zijn uitgeschreven. Dus u kunt dan makkelijk meelezen tijdens de dienst. Ook kan u meezingen, als dat aangegeven staat. U zult steun krijgen van de zangers van het gelegenheidskoor, en anders luistert en leest u gewoon mee.

Als u via de live-stream de dienst gaat volgen, adviseren we u om de orde van dienst voorafgaand van de dienst alvast te downloaden of in een window klaar te zetten. U kunt dan tijdens de live stream makkelijk de teksten via de OvD volgen. Live stream en OvD vindt u op de pagina Samenkomen (voorheen Verbinding).

Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met Kees Huizing (kees.huizing@gmail.com)
Van te voren geven we u ook aan, dat dit een echte ‘Anders dan Anders Dienst’ is.
We hopen dat u van de dienst geniet en dat u na afloop wilt reageren.

Tot zondag!

Marlies Schulz, voorganger
Karel van de Grinten, Marianne Smouter en Paul Weijmans (de werkgroep Anders dan Anders Diensten)

Datum: 11 juni 2023
Tijd: 10:00 uur
Plaats: De Regenboog, Sportlaan 5, Nuenen
Links: Samenkomen

Na afloop van de dienst kunt u uw reacties sturen aan marianne.smouter@onsnet.nu of info@paulweijmans.nl.
PGN-logo 2016
Email Marketing Powered by MailPoet