2021 Banner

Op dinsdagavond 30 mei wordt een informatieavond gehouden over
Schuldhulpmaatje en de verschillende rollen die daarbinnen zijn.
Wanneer u interesse heeft in het vervullen van één van de rollen of meer wilt weten over het werk van SchuldHulpMaatje, bent u van harte welkom. De informatieavond wordt gehouden in de Prismazaal van kerkelijk centrum De Regenboog,

Sportlaan 5,
5671 GR Nuenen
aanvang 19.30 u.

Fijn als u zich tevoren even per mail aanmeldt bij: schuldhulpmaatje@onsnet.nu
Meer informatie is te vinden op: https://schuldhulpmaatje.nl/kerken


SchuldHulpMaatje in Nuenen
Inmiddels weten we dat de schuldenproblematiek in Nuenen niet minder is dan
elders. Het is alleen “meer verborgen”. Maar de behoefte aan hulp is beslist niet
minder. Samen met SchuldHulpMaatje Nederland willen de kerken in Nuenen en Son & Breugel onderzoeken of SchuldHulpMaatje ook hier kan starten.
De PCI en diaconieën van de kerken ondersteunen daarom het voornemen tot
oprichting van een plaatselijke afdeling. Daarom zijn we op zoek naar een aantal “SchuldHulpMaatjes”, een actieve coördinator en bestuursleden.

Door stress de grip kwijt
Geldzorgen veroorzaken zoveel stress dat veel mensen niet meer helder kunnen denken. Ze verliezen het overzicht over hun geldzaken. Zelfs iets eenvoudigs als de post openmaken kan emotioneel te belastend worden. Zo raken ze steeds verder in de problemen. Begeleiding door een deskundige en goed opgeleide vrijwilliger is dan heel effectief.

Een Maatje helpt
Een Maatje helpt om alles op een rij te zetten: inkomsten, uitgaven en onbetaalde rekeningen. Wie weer overzicht heeft en een plan om de schulden af te betalen, heeft veel minder stress. Zo komt er ruimte om te leren hoe je overzicht houdt en om na te denken over het eigen financiële gedrag. Mensen die niet sparen, impulsief met geld omgaan en hun administratie niet goed bijhouden lopen veel meer kans op (nieuwe) betalingsproblemen. Een Maatje heeft tijd voor een luisterend oor. Wie heeft daar geen behoefte aan als hij in de problemen zit? Voor de mensen die bij SchuldHulpMaatje aanklopten, is de hulp van de Maatjes niet in geld uit te drukken. Fijn als u zich tevoren even per mail aanmeldt bij: schuldhulpmaatje@onsnet.nu
Meer informatie is te vinden op: https://schuldhulpmaatje.nl/kerken

VRAGEN?
Als U vragen heeft, kunt u bellen met:
Maria Loonen, 06-19220941
Jos Deckers, 040-2845855
Bas Smouter, 06-28713046
PGN-logo 2016
Email Marketing Powered by MailPoet