2021 Banner

Ze zijn er! En nu hebben we u nodig...


In onze Nieuwsbrieven van 14 en 16 oktober heeft u kunnen lezen dat onze protestantse gemeente de komende drie weken een groep asielzoekers zal opvangen die nu nog niet terecht kan in aanmeldcentrum Ter Apel.

En gisteren zijn ze gekomen! Tien vriendelijke mannen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar, die voornamelijk uit het Koerdische deel van Syrië komen.

Gisteravond vond een kennismaking plaats, waarbij veel praktische zaken aan de orde kwamen. Onze gasten gaven daarbij aan dankbaar te zijn dat ze de komende tijd in onze kerk mogen verblijven.

Gastheren en gastvrouwen gezocht


Om het verblijf van onze gasten in goede banen te leiden zijn er al de nodige mensen gevonden om boodschappen te doen, maaltijden te verzorgen, een was te draaien en eventuele medische begeleiding te bieden. We zijn blij dat er voor deze praktische zaken al zoveel mensen hun hulp hebben aangeboden!

Maar we hebben nog meer hulp nodig: Voor overdag zijn we nog op zoek naar mensen die in blokken van maximaal 5 uur gastvrouw of -heer willen zijn. Dat betekent niet meer, maar ook niet minder, dat u in De Regenboog beschikbaar bent voor onze gasten. Al zal een klein praatje aanknopen voornamelijk met handen en voeten moeten, het belangrijkste is dat u er voor hen bent en dat ook uitstraalt. Een handleiding ligt klaar om eventuele praktische vragen te beantwoorden, maar mocht u daar geen antwoorden vinden, dan kunt u altijd onze coördinatoren Els en Walter Tibboel contacteren. Hun contactgegevens vindt u hieronder. Bovendien: U wordt altijd samen met iemand ingeroosterd. U staat er dus niet alleen voor.

De blokken voor overdag zijn:

08.00 - 12.30 uur
12.30 - 17.30 uur
17.30 - 22.30 uur

Voor de nachten zijn we nog op zoek naar steeds twee mensen, onder wie in ieder geval een man, die in de Regenboog willen overnachten en bij eventuele vragen of problemen beschikbaar zijn voor onze gasten. Er staan twee eenpersoons bedden in een aparte kamer klaar. Beddengoed dient u zelf mee te nemen.

Het blok voor 's nachts is van 22.30 - 08.00 uur.

U begrijpt dat we veel mensen (8 per etmaal) nodig hebben om het rooster op deze wijze voor de komende drie weken rond te krijgen. Maar in onze gemeente van ruim 900 mensen zijn er vast genoeg mensen te vinden die zich een paar uur beschikbaar willen stellen voor deze crisisopvang.

Als u mee wilt doen dan kunt u uw naam invullen in het online rooster:
Krijgt u geen digitale toegang, dan kunt u die vragen bij kees.huizing@gmail.com

Als u liever even mailt of belt om uw beschikbaarheid door te geven, dan kan dat natuurlijk ook bij Els Tibboel, tibs@onsnet.nu, tel. 06-57334535 of Maria Loonen, m-loonen@live.nl, tel: ‭(06) 19 22 09 41‬

We hopen op uw medewerking!

Al is de opvang van vluchtelingen allereerst een taak van de overheid, als kerkelijke gemeente willen we onze verantwoordelijkheid nemen nu de overheid de kerken daarom gevraagd heeft.

Wilt u een impressie lezen van de ervaringen van andere kerkelijke gemeentes die ons zijn voorgegaan, lees dan eens dit artikel op de website van de Raad van Kerken in Nederland. Meer artikelen en achtergrondinformatie vindt u op de website van Inlia, de organisatie die de opvang van vluchtelingen in kerken op zich heeft genomen.

Met een hartelijke groet van het Team Vangop!
PGN-logo 2016
Email Marketing Powered by MailPoet