Thema 'lezingen over Bezielde mensen'


De lezingen en gesprekken over bezielde mensen gaan door.
Vanavond om 20.00 uur komt ds. Mirjam van Nie naar De Regenboog om ons te vertellen wat haar inspireert aan Brené Brown: RAFELRANDEN.
Hoe gaan wij om met de rafelranden van dit leven? Doen wij ons best die weg te poetsen, of laten we ze toe? Willen wij streven naar perfectie, of is dat nu eenmaal een onhaalbare kaart? Aan de hand van het boek van Brené Brown, "De moed van imperfectie", gaan we hierover in gesprek. Brené Brown is een Amerikaanse psychologe. Vanuit de psychologie legt zij verrassende verbindingen met geloven, en met bidden.
Op dinsdag 28 mei om 20.00 uur houdt ds. Bernadette van Litsenburg haar lezing over Eugen Drewermann in De Regenboog. Over hem schrijft ze:
Eugen Drewermann is katholiek theoloog en ook psychotherapeut. Hij is van mening dat de kritische bijbelwetenschap ons overstelpt met historische wetenswaardigheden die ons innerlijk niet raken.
Hier rijst uiteraard direct de vraag: hoe kunnen wij, die soms meer dan tweeduizend jaar later leven dan de auteurs van de bijbel, gelijktijdig worden met hen en met wat zij ons vertellen? Om deze benadering, zowel vanuit de theologie als vanuit de psychotherapie inspireert Drewermann mij al jaren.
U bent van harte welkom!
Ds. Marlies Schulz

PGN-logo 2016
Email Marketing Powered by MailPoet