2021 Banner

40-dagenproject van de Groene Kerk

Het veertigdagenproject van de Groene Kerk van de PGN is van start gegaan. Het thema is Kleding. Kleermaker Fijnvandraat, die u misschien nog kent van een project van 15 jaar geleden, heeft in de kerkdienst van zondag 6 maart de aftrap gegeven met de Mantel der Liefde.

In de komende weken gaan we kijken naar kleding. Wat doet het met ons, wat doet het met het milieu, wat doet het met elkaar? Iedere week komt dit terug in de kerkdienst, in het kinderproject en in een blog op onze website van de Groene Kerk.
Lees op de blog van deze week: Waarom dragen we kleding?
logo-groene-kerk

Theoscoop draait: On the basis of sex

We gaan weer film draaien! Gezellig in de jeugdruimte met goed beeld en geluid. En om dit te vieren na afloop een drankje!

poster-on-the-basis-of-sex
On the basis of sex is een degelijke biografie Ruth Bader Ginsburg, die van 1993 tot haar dood in 2020 één van de negen rechters is in het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten. Ze was daarmee pas de tweede vrouw in de geschiedenis die het zover schopte. Ginsburg heeft er haar levenswerk van gemaakt om discriminatie op basis van geslacht uit te bannen uit de Amerikaanse wetgeving. Dat dat geen eenvoudige klus was, aangezien ze opgroeide in een tijd waarin zo’n beetje het enige recht van de vrouw het aanrecht was, is een van de redenen waarom Ginsburgs levensverhaal zo interessant is voor filmmakers en kijkers.

Datum: woensdag 9 maart
Tijd: 20:00 uur (19:30 inloop met koffie)
Plaats: jeugdruimte van De Regenboog, Sportlaan 5
Met nagesprek en drankje