Banner-Nieuwsbrief-Van-nu-naar-morgen-1-1024x138
Donderdag theoscoop: Portrait de la jeune fille en feu

Donderdag Theoscoop: Portrait de la jeune fille en feu

Portrait de la jeune fille en feu is een film van regisseur Céline Sciamma uit 2019. Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde.

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse te schilderen. De vurige, eigenzinnige Heloïse staat niet te springen om te trouwen, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model, zodat ze het portret ’s nachts stiekem kan schilderen. Prachtig intense en intieme film over blikken. Van de jonge vrouwen naar elkaar, van de regisseur naar haar acteurs, en van het publiek naar de vrouwen op het scherm.

De film kreeg diverse prijzen, onder de andere de Queer Palm en de prijs voor het beste scenario op het festival van Cannes.

We vertonen deze film donderdag 21 januari online. We beginnen met een video-ontmoeting vanaf 19:45 uur. Gewoon om even elkaar te zien en het filmgevoel te krijgen. Om 20:00 uur kondigen we de film aan en kunt u gaan kijken, op uw eigen computer. Iets na 22 uur het nagesprek per video.

De links naar de film en de video-ontmoeting vindt u op de pagina Theoscoop Online.
Datum: 21 januari 2021
Tijd: 20:00 (19:45 video-koffie)
Plaats: bij u thuis
Links: Theoscoop Online
Uitschrijven | Email adres veranderen
Protestantse Gemeente Nuenen
Sportlaan 5, 5671 GR Nuenen

Vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail naar pubcom@pgn-nuenen.nl
Copyright © 2020 Protestantse Gemeente Nuenen, Alle rechten voorbehouden.
MailPoet