Banner-Nieuwsbrief-Van-nu-naar-morgen-1-1024x138
In de nieuwsbrief van woensdag over Theoscoop is een foutje geslopen. De film is op donderdag 12 november (dat is vandaag) en niet op 15 november zoals ergens staat. Dan is er trouwens ook een boeiend online event: de Groene Kerkdienst (ga kijken!). Maar dit terzijde. Hieronder het gecorrigeerde bericht.

Das schweigende Klassenzimmer

das-schweigende-klassenzimmer
Donderdag 12 november draait Theoscoop de film Das schweigende Klassenzimmer uit 2018. Bioscopen zijn dicht, dus wij gaan ook weer online.

In Oost-Berlijn neemt een eindexamenklas in 1956 spontaan een minuut stilte in acht uit solidariteit met de Hongaarse opstand, waarbij het volk zich tegen de Russische bezetter keert. Die minuut zet een kettingreactie in gang die levenslange consequenties krijgt. Een waargebeurd verhaal over vriendschap, overtuiging en verraad, met een dramatische rol voor het verzwegen oorlogsverleden van de ouders van de betrokken tieners. Een boeiende geschiedenisles, verpakt als spannend psychologisch drama.

We beginnen met een videogesprek vanaf 19:45 uur. Kom gewoon even binnen met koffie of thee. Om 20:00 uur kondigen we de film aan en kun je gaan kijken, op je eigen computer. Om 22:00 uur gaan voor wie wil verder met een nagesprek per video.

De links naar de film en de videogesprekken vind je via onderstaande knop.

Datum: 12 november 2020
Tijd: 20:00 (vanaf 19:45 videokoffie)
Plaats: bij jou thuis
MailPoet